Regel je geldzaken slim en snel met Fintech

De financiële sector ontwikkelt zich in rap tempo. Dat biedt kansen voor jou als ondernemer. Door toepassing van technologie ontstaan nieuwe mogelijkheden: van betalen en administreren tot sparen en financieren. Twee kernwoorden : integreren en automatiseren.

I. Integreren

Alles aan elkaar

Koppeling van je kassasysteem aan je boekhouding en bankzaken. Daardoor hoef je niet langer zelf allerlei data te verzamelen en berekeningen uit te voeren. Je rijgt verschillende bronnen aan elkaar en zorgt voor één overzichtelijk dashboard.

Nieuwe info

Bijkomend voordeel is dat je door integratie ook over veel nieuwe informatie beschikt, die ook gemakkelijker te raadplegen is. Uit gecombineerde data uit je kassasysteem, bankzaken en voorraadbeheer zie je in een oogopslag hoeveel producten je op een dag hebt verkocht, voor welke waarde, welke al zijn afgerekend en wat het je heeft opgeleverd. En daarmee kun je ook een reëel doel stellen voor de volgende dag.

Dagelijks inzicht

Fintech gebruiken, betekent dat je je financiële positie dagelijks kunt monitoren. Het helpt je bij het nemen van financiële beslissingen. Tot nu toe was dat altijd erg ingewikkeld omdat je veel informatie in moest voeren voordat je er iets uit terugkreeg. Technologisch zijn we nu zo ver dat je vanuit je administratie en boekhouding informatie kunt ophalen zodat je direct ziet waar je financieel staat.

II. Automatiseren

Heb jij er ook zo genoeg van om veel tijd kwijt te zijn aan je administratie of veel te betalen aan je boekhouder? Kijk dan hoe je je geldzaken verder kunt automatiseren. Veel dingen die je nog zelf met de hand doet kunnen veel gemakkelijker.

Nooit meer bonnetjes invoeren

Maak gebruik van bijvoorbeeld Yellowbrick of Parkmobile voor parkeren, of de NS Business Card of MobilityMixx voor het OV. Zo hoef je niet meer voor iedere keer afzonderlijk te betalen. Dat scheelt tijd, zowel op het moment zelf als naderhand.  Heb je dan toch nog een bonnetje, dan kunnen apps als Tellow, Evernote en Klippa die met een foto direct in je kostenadministratie laden. Nooit meer bonnetjes bewaren en handmatig invoeren dus!

Factureren met druk op de knop

In bepaalde branches gaat veruit het meeste werk zitten in het opstellen, uitsturen en innen van facturen.  Het proces loopt bijvoorbeeld van klant naar accountmanager, inkoop, monteur, administratie, controller, debiteurenbeheer en de boekhouder van de klant. Dan ben je zo vele dagen en manuren verder. Dat hele proces kan automatisch en geïntegreerd, waarbij de monteur na afloop van het werk met een druk op de knop de factuur maakt en de klant tekent voor akkoord en betaling.

III. Trends

Nieuwe financiele producten

Denk bijvoorbeeld aan een oplossing voor je Arbeidsongeschiktheidsverzekering. (AOV) Omdat de kosten bij arbeidsongeschiktheid hoog zijn en verzekeraars het risico moeilijk kunnen inschatten, was dit tot voor kort haast niet te betalen. Er komen hiervoor steeds meer maatwerkoplossingen, zodat je delen van jouw risico kunt afdekken.

Apps die voor je coderen

Steeds meer apps geven je zogenaamde building blocks waarmee ze de code voor je schrijven. Je hoeft dus niet meer te kunnen coderen of programmeren om al die (financiele) data aan elkaar te koppelen.

Samen

Ook wordt het steeds normaler om met klanten en leveranciers te integreren. Door bijvoorbeeld in één systeem te werken, kun je beide de gewenst realtime informatie inzien en scheelt het heel veel werk om dingen in meerdere systemen dubbel in te voeren. Zo maak je het niet alleen voor jezelf gemakkelijk, maar levert het je ook nog eens een blije en betrokken samenwerkingspartner op!

Animatie

Meer weten? Bekijk dan de animatie ‘Geldzaken sneller en gemakkelijker regelen met Fintech’: https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/financiering/fintech-animatie/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s