Scan geeft ondernemers inzicht in crowdfunding

Jonge innovatieve ondernemers hebben vaker behoefte aan financiering om start of doorgroei van hun onderneming mogelijk te maken. Met deze scan kan een ondernemer in één minuut zien of crowdfunding als financieringsvorm een goed idee is voor de eigen onderneming.

De Kamer van Koophandel heeft de handen ineen geslagen met Douw&Koren, specialist in crowdfunding. Samen stellen zij nu deze scan beschikbaar zodat ondernemers snel in staat zijn om zelf te bepalen of crowdfunding wel of niet geschikt is voor hun onderneming.

Doe de scan nu

Crowdfunding
Bij crowdfunding investeren meer mensen een klein bedrag in een onderneming. Dit kan als donatie, lening, in ruil voor aandelen, in ruil voor een niet-financiële tegenprestatie of een combinatie van deze vormen. Dit biedt ondernemers een financieringsbron. En crowdfunding levert meer op dan financiering alleen. Zo helpt crowdfunding om een onderneming op de kaart te zetten, bestaande klanten te binden, nieuwe klanten te vinden en om te testen of er behoefte is aan een product of dienst. Om ondernemers snel richting te kunnen geven bij de overweging wel of geen crowdfunding te gebruiken, ontwikkelden Shell LiveWIRE, de Kamer van Koophandel en Douw&Koren deze scan.

Acceptatie
Uit onderzoek van het toonaangevende crowdfundingbureau blijkt dat in 2013 in Nederland 367 ondernemingen succesvol gebruik maakten van crowdfunding. In totaal haalden zij bijna 28 miljoen euro op. Simon Douw, oprichter en eigenaar van Douw&Koren: “We zien dat crowdfunding als vorm van financieren van innovatief experiment beweegt naar een geaccepteerde vorm van financiering en verwachten dat de sterke groei ervan zich komende tijd volop doorzet. Daarbij zijn het steeds vaker ook gevestigde midden- en kleinbedrijven die succesvol gebruik maken van crowdfunding.”

Crowdfunding Scan
Martijn Lentz is specialist op het gebied van financiering bij de KvK: “De Kamer van Koophandel maakt zich sterk voor ondernemers in Nederland en biedt met kennis, data en netwerken concrete hulp bij start, groei en innovatie. Deze scan draagt direct bij aan inzicht in crowdfunding als financieringsmogelijkheid. Het geeft ondernemers de kans om de mogelijkheden te ontdekken om financiering te behalen die noodzakelijk is voor de doorgroei van hun bedrijf. Crowdfunding wordt steeds vaker succesvol ingezet door mkb-ondernemers. Maar wanneer crowdfunding een passende vorm van financieren is, is niet altijd even duidelijk. De Crowdfunding Scan stelt ondernemers in staat om zelf te bepalen of crowdfunding iets voor hen is. Deze vorm van financiering kan de groei van een onderneming enorm versnellen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s